torsdag 1. desember 2011

Nyhet! Druide Shea Butter - Karitésmør med Arganolje

Endelig har vi fått inn uraffinert sheasmør! Vi har hatt stor etterspørsel etter dette, så det er godt at det er på plass. Druide sheasmør er sertifisert av Ecocert, 100% naturlig og fairtrade:)

Hva er egentlig sheasmør? Jo sheasmør er et vegetabilsk fettstoff utvunnet av nøttene til shea-treet. Når frukten plukkes, fjernes først fruktkjøttet og nøttene knekkes. Tradisjonelt gjøres dette i en stor morter, eller ved å knuse nøtteskallet med en stein. Når nøttene er åpnet, ristes kjernene over varme før de males opp og røres ut i vann, og fettet vaskes ut for hånd i store fat. Sheasmør som er utvunnet på denne måten kalles uraffinert sheasmør.

Hva brukes sheasmør til? Afrikanske kvinner har lange tradisjoner for bruk av sheasmør, kanskje helt fra Kleopatras tid. Spesielt kjenner de til at rå uraffinert shea holder huden ung, myk og smidig.

Sheasmør kan blant annet brukes til å pleie hår, hud og negler, glatte ut rynker, til å stelle spedbarn, som kuldekrem, på eksem, kløe, ømme musker, som massasjeolje og spesielt til å pleie tørr og sprukken hud over hele kroppen. Det uraffinerte sheasmøret har også en betennelsesdempende effekt.

Uraffinert sheasmør kan vel egenlig brukes til det meste! Til og med til matlaging! Har man noen hudproblemer eller rett og slett bare ønsker seg en god krem, så er absolutt sheasmør å anbefale:)

Les om Druide Sheasmør her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar