fredag 19. februar 2010

Litt om Natracare hygieneprodukter

Flere og flere velger å bytte ut Libresse og Always for et tryggere alternativ, og har skjønt at det finnes mange helseskadelige stoffer i tradisjonelle bind og tamponger. Og det er flott! Mange bruker både tøybind og nå mensbeger for å unngå å utsette kroppen sin for farlige stoffer. Hos oss har salget tatt av på Natracare hygieneprodukter, som består i en serie økologiske og svanemerkede sanitetsbind, tamponger, truseinnlegg, ammeinnlegg, intimservietter og våtservietter for barn. (Vi selger foreløpig ikke ammeinnlegg og våtservietter for barn) Det som er så bra med disse produktene er at de er laget av 100% økologisk dyrket bomull, og fornybar og bærekraftig plantecellulose. De er helt plastikk-fri, det vil si at de ikke inneholder polyetylen, polypropylen, eller polycrylate som er velkjent i sammenheng med hudirritasjoner.

De er heller ikke klorbleket og inneholder ikke syntetiske materialer, kjemiske tilsetningstoffer, parfyme eller fargestoffer. De er laget av organiske og naturlige materialer, og er over 95% nedbrytbare og kompostbare.

Visste du at rayon er mye brukt i produksjon av tamponger. Rayon er vanligvis klorbleket og er et svært absorberende fiber som raskt absorberer menstrausjonsblod, men samtidig kan den også tørke ut den naturlige beskyttende slimhinnen i skjeden.

Det finnes også dioksin, et giftig karsinogen, som er et biprodukt av alle klorbleking metoder. Dette er også funnet i hele miljøet i varierende grad som et biprodukt av sprøytemidler og forurensning fra forbrenningsanlegg. Publiserte vitenskapelige rapporter har vist at at selv lave nivåer av dioksiner kan være knyttet til kreft, endometriose og dårlig sædkvalitet. Så visst vi kvinner bruker tamponger hver gang vi har menstrausjon, så bruker vi så mange som 11000 tamponger i livet vårt. -Og da blir vi eksponert for mye dioksin! Det er noe å tenke på det:) 

Mange av oss er også plaget med kontaktallergier og hudirritasjoner i underlivet. Symptomer som sårhet og/eller kløe forsterkes ofte ved menstruasjon, fordi mange hygieneprodukter inneholder syntetiske materialer og plast. Mange kvinner har blitt kvitt underlivsplagene ved å bytte til Natracareprodukter.
 
Ønsker du å lese mer om produktene kan du klikke her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar